keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Hallinnon uudistuksesta




Hallinnon uudistuksesta

Aloite valtuustolle hallituksen vaihdosta on maanantain esityslistalla. Aloitteessa todetaan, että hallituksen kaikki jäsenet eivät nauti luottamusta, koska ovat olleet päättämässä eri asioista, joihin nyt on tullut päätökset.  Olen yksi aloitteen allekirjoittajista. Syynä esitykseen on, että katson olevan aika muutokselle. Olemme eläneet ”tuulista” aikaa. Johtavien luottamushenkilöinen ja kaupungin johdon välit eivät liene sellaiset, mitä tämän paikkakunnan etujen ajaminen vaatii. Onko keskinäistä luottamusta, tukemista ja halua aitoon yhteistyöhön? Onko ollut aitoa halua kohdata?

Moniin valituksiin on nyt saatu päätökset. Näihin päätöksiin tulee nyt tyytyä. On lopetettava riitaisuuksien jatkaminen suhteessa kaupunginjohtajaan.

Kuten Sarkkinenkin toteaa, hallituksessa istuu nyt esteellisiä henkilöitä. On ymmärrettävää, että päätösten teko ei ole objektiivista, jos taustalla on asenne, joka on negatiivinen viranhaltijaa vastaan. Vaihtoehto, että kaupunginjohtajalle annetaan potkut, johtaa yhä suurempiin ongelmiin.

Tämä sotku on ratkaistavissa vain poliittisesti, mistä se on syntynytkin. Valtuutettujen pitää nyt avata silmät ja katsoa totuutta silmiin.  Eiköhän me itse kukin olla saatu turpiin jo ihan riittävästi. Kipuilua on turha jatkaa.  Kuntalaisten edun mukaisten asioiden hoito pitää laittaa etusijalle. Kivaa tämä ei todellakaan ole varmaan kenestäkään, vai onko?

Vetoan valtuutettuihin, että löytäisimme muutokseen avaimen, jolla avataan uusi, järkevä ovi päätöksen tekoon.

Mikä rauhoittaisi tilanteen?  Meidän on saatava hallitus, joka toimii yhteistyössä kaupunginjohdon kanssa. Toivon, että jokainen päättäjä miettii vakavasti asian tärkeyttä. Tämän vuoksi on tärkeää, että maanantain valtuustonkokouksessa perustetaan enemmistöpäätöksellä tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa. Paras mahdollinen joukkue on löydyttävä.  Haluan vielä korostaa, että en syytä ketään, hyvä ja luotettava kokonaisuus hallinnossa on tärkeintä.
Pyhäjärvi 21.10.2015

Raija Leppäharju

kaupunginvaltuutettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti