torstai 9. helmikuuta 2023

Arkielämä, talous, työllisyys

 


 Arkielämämme epävakaassa Euroopassa ja yhä velkaantuvassa Suomessa on saattanut meidät katsomaan ja kohtaamaan elämäämme uudella tavalla. Perusasioista, kuten ruoasta, lääkkeistä ja perhemenoista joudumme nyt tinkimään rajulla tavalla. Hankaluuksia on maksaa sähkölaskuja, tinkimään tarpeellisista lääkkeistä, vähentämään ruokamenoista, tinkimään lasten harrastuksista jne.

Arkielämä välttämättömine menoineen on turvattava suomalaisille. Siihen Suomi pystyy, on vaan tehtävä päätöksiä, joilla varmistetaan se, ettei yksikään jää ”jalkoihin”. Valtion pitää tällä hetkellä karsia kaikki, ei välttämättömät menot, ja keskityttävä työllisyyden edistämiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Ammatillista kouluttautumista lisättävä ympäri Suomea, jotta meillä on työmarkkinoille ammattitaitoista porukkaa. Turvattava lähipalvelut terveyden hoidossa ja sosiaalipalveluissa. Pitkäaikaistyöttömien syrjäytymisen ehkäiseminen ja yksinäisyyden torjumiseen panostettava. Mielenterveyspalveluita lisättävä.

Samalla kun työllisyys kohenee, taloutemme parantuu, ja maamme velkaantuminen kääntyy parempaan. Julkiset palvelut voidaan ylläpitää pitemmän päälle vain, jos maamme talous on kunnossa. Hyvinvointialueiden tulee varmistaa, kuten luvattu on, kaikille tasapuoliset palvelut. Alueiden tulee saada talous tasapainoon. Moniportaista hallintoa alueilla on syytä tarkastella suurennuslasilla. Yhteisiä verovaroja tulee käyttää kansalaisten konkreettisiin palveluihin.

Maamme eri alueiden vahvuudet pitää tunnistaa, ja niitä vahvuuksia on hyödynnettävä. Maastamme löytyy maataloutta, teollisuutta, teknologiaa, kaivostoimintaa jne. Pien yrittäjyyden merkitystä arvostettava. Työtä, Toimeentuloa, Turvallisuutta… sitä maamme ja kansalaisemme tarvitsevat!

Pyhäjärvi 9.2.2023

Raija Leppäharju

Perussuomalaiset

Kansanedustajaehdokas, Oulun vaalipiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti