maanantai 16. tammikuuta 2023

MAASEUTU KOSKETTAA JOKAISTA

MAASEUTU KOSKETTAA JOKAISTA

Maaseutu on erottamaton osa Suomea ja suomalaista elämäntapaa. Maaseutualueet turvaavat meidän huoltovarmuutta. Maaseutu koskettaa myös kaupunkilaisia: virkistäytyminen, jokamiehenoikeudet, retkeily jne. Luonnon merkitys ihmisen hyvinvoinnille on nähty erittäin tärkeänä.

Mielestäni koko maa on pidettävä asumiskelpoisena. Jokaisen on voitava asua siellä, missä on onnellisimmillaan. Maan ja metsän antimet tuottavat, jalostavat ja kuljettavat yritykset luovat hyvinvointia koko Suomelle. Jotta maaseutu ja maaseutumaiset alueet voivat kukoistaa, maaseudun erityispiirteet on tunnistettava ja niistä seuraavien johtopäätösten on nähtävä politiikassa.

Miten? Metsät ovat kansallisomaisuuttamme, joista omistajien pitää saada itse päättää. EU pyrkii ulottamaan päätösvaltaa suomalaisiin metsiin. Näin ei pidä olla. Emme tarvitse säätelyä myöskään metsästykseen. Kyllä suomalaiset metsästysseurat osaavat hoitaa riistanhoitotehtävät!

Maatalouden kannattavuuden parantaminen edellyttää kustannusten laskua ja tulojen kasvattamista. Veropoliitikan on suosittava maanviljelyä. Henkistä jaksamista on edistettävä kohdennetuilla palveluilla. Eläinlääkäripalveluiden saatavuus kohtuuhinnalla on tärkeää. Elintarvikeketjun eri osien kustannuksia on jaettava siten, että myös alkutuottaja saa hänelle kuuluvan korvauksen. Tällöin myös kaupan ja teollisuuden on kannettava kortensa kekoon. Kohtuuton ilmastopolitiikka heikentää maatalouden kannattavuutta. Maataloustuet on syytä kohdistaa paremmin aktiiviviljelyyn ja nimenomaan ruoantuotantoon.

Pyhäjärvi 16.1.2023

Raija Leppäharju

Perussuomalaiset ry

Eduskuntavaaliehdokas, Oulun vaalipiiri

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti